DRUŠTVENE VIJESTI

Sve o nekim važnijim (oba)vijestima i radu upravnih tijela društva

Moderator/ica: UltraVires

DRUŠTVENE VIJESTI

PostPostao/la Hrle » 10 stu 2010, 15:34

Ovdje možete pročitati najnovije vijesti iz djelokruga organa i sekcija društva te općenito sve vijesti vezane uz PD Kalnik Križevci i Kalničko gorje.

Također ovdje se objavljuju obavijesti i pozivi na akcije.

Ako želite možete komentirati svaku vijest vezanu uz rad društva, no predlažemo da se komentari stavljaju u podforum "Razno" da ne dođe do zagušenja ovog podforuma jer je on prije svega informativnog karaktera.

Pozive za izlete molim objavljujte u podforumu "Izleti".
Hrle
 
Postovi: 16
Pridružen/a: 28 lis 2010, 09:10

Završila planinarska škola

PostPostao/la Hrle » 10 stu 2010, 16:27

24.10.2010.g. završila je Opća planinarska škola PD Kalnik Križevci. Završni ispit i podjela diploma održani su u nedjelju, a za polaznike je priređena pokazna alpinistička vježba na stijeni tzv. Prvog zuba. Pod stručnim vodstvom naših alpinista tečajci su se i sami mogli okušati u slobodnom penjanju.

Tečajcima su podijelje diplome, a svima koji su pomogli da se škola održi uručene su pismene zahvalnice. Također su se i tečajci prigodnim darom zahvalili voditeljima i vodičima škole.

O svemu opširnije na web stranici društva.
Hrle
 
Postovi: 16
Pridružen/a: 28 lis 2010, 09:10

Tradicionalni izlet na Kalnik

PostPostao/la Hrle » 10 stu 2010, 16:36

Završnom dijelu planinarske škole prethodio je planinarski izlet pod nazivom Putevima kleti, mošta i vina koji se ove godine održao po drugi put i u planu je da postane tradicionalni. 54 planinara cijelu je subotu hodalo od Nemčićevog trga u Križevcima preko Lipovčice i Helene pa kroz Kamešnicu do Kalnika. Usputna stanica bila je u Robijevoj kleti u Heleni gdje su se isprobavale razne delicije i domaći mošt i vino.

Posjetila se crkva u Kamešnici i etnografska kuća na Kalniku u kojoj je planinare ugostio njen vlasnik, a ujedno i član našeg društva, Joe etnograf. U etnografskoj kući nalaze se razni predmeti iz kalničkog kraja koji su ostali sačuvani, a svjedoče o tome kako se nekad živjelo na tim prostorima.

Na izletu se ukupno hodalo, uključujući i odmore, 8 sati, a prijeđen je put od 20 kilometara. Osim domaćih planinara izletu su prisustvovali i naši gosti iz Lipika, Ludbrega, Zagreba i Kutine. Navečer je bila zajednička fešta uz tamburaše koja je potrajala duboko u noć.
Hrle
 
Postovi: 16
Pridružen/a: 28 lis 2010, 09:10

Planinarski forum

PostPostao/la Hrle » 10 stu 2010, 17:19

Dana 28.10.2010.g. pušten je u rad Planinarski forum.

Naše društvo bilo je jedno od prvih planinarskih društava koje su još 1998.g. imale svoje internet stranice. One su 2009.g. obnovljene, a početkom 10. mjeseca ove godine ponovno su redizajnirane.

Također se pristupilo izradi planinarskog foruma kako bi se i na taj način potaknulo planinare na međusobnu komunikaciju i izmjenu iskustava putem jednog medija koji je u današnje vrijeme neizbježno sredstvo komunikacije svugdje pa tako i u planinarstvu.
Hrle
 
Postovi: 16
Pridružen/a: 28 lis 2010, 09:10


Natrag na Društvene (oba)vijesti

Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

cron