Završena Opća planinarska škola 2015.

Glavni izbornik - PD Kalnik Križevci

S ispitom održanim 31.05.2015. završena je Opća planinarska škola PD Kalnik Križevci.

DSC_0466_web

To je treća po redu planinarska škola organizirana u prethodnih 5 godina. Kroz treći naraštaj škole prošli su, uz malo iznenađenje, uglavnom već „iskusni“ članovi planinarskog društva sa željom da steknu nova znanja ili utvrde da možda znaju više od samih predavača.

Tako su organizatori (Alojz Cetl i Ana Jurković) imali velik zadatak učiniti osnovnu školu zanimljivom studentima, no vjerujemo da su na kraju svi bili zadovoljni i da je svatko pronašao nešto korisno za sebe.

DSC_0490_web

Opća planinarska škola predstavlja osnovnu izobrazbu planinara od planiranja izleta do boravka u planinama i upoznavanja s opasnostima, a izvodi se prema programu Hrvatskog planinarskog saveza. Naravno, njezin smisao nije izmučiti polaznike teškim temama, već upravo suprotno, učiniti ih sigurnim kako bi još više uživali u svom boravku u planinama.

Ovogodišnju planinarsku školu uspješno je završilo 16 polaznika i jedna polaznica prošle planinarske škole koja je ovom prilikom izašla na ispit. Vjerujemo da će novostečena znanja korisno primijeniti na budućim izletima i u pravom svjetlu predstavljati naše planinarsko društvo.

DSC_0337_web

Čestitamo!

Tekst i slike:

Alojz Cetl